Yeni Yıldan Sonra Nasıl Beslenmeliyim?
Yeni Yılda Nasıl Beslenmeliyim? Yeni Yılda Sağlıklı Beslenmeniz İçin 5 Adım

Yeni yıla girerken hepimiz kendimize yeni hedefler belirleriz ve bu hedefler üzerine ilerlemek isteriz. Kimimizin yeni yılda hedefi -20 kg vermek iken kimimizin hedefi +20 kg almak olabilir. Yeni yılda spor yapmaya başlamak, sağlıklı beslenmek istemek, yeni bir hobi edinmek gibi hedeflerimiz olabilir. Bu süreçte önemli olan her zaman ilk adımı atabilmektir. İlk adımı atmak demek aslında sürecin birçoğunu tamamlamak demektir.
Yeni yılda sağlıklı yaşamak adına yapmanız gereken 5 adımı sizler için bu blog yazımızda paylaştık. Gelin hep birlikte bu adımları inceleyelim.
  1. Hedef Belirlemek: Kendinize yeni yılda mutlaka hedefler belirleyin. Örneğin kilo mu vermek istiyorsunuz, bu yıl 20 kg vereceğim deyip o şekilde ilerlemelisiniz. Bu sayede hem hedefinize ilerlerken inancınız tam olur hem de bir amacınız olur. Zor olan o hedefi belirlemek ve o ilk adımı atmaktır. Bu iki adım yapıldığında başarı kaçınılmaz olur.
 
  1. İlk Adımı Atmak: Belirlenen hedeften sonra atılan ilk adım aslında sürecin birçoğunu bitirdiğiniz anlamına gelir. Sırada artık bunun için istikrarlı ve düzenli bir şekilde ilerlemek vardır.
 
 
  1. Sağlıklı Beslenmek: Yeni yıla sağlıklı besleneceğinize dair hedefler koyarak ilerlemeniz ilerleyen günlerde bu hedefleri daha gerçekçi kılar. Sağlıklı beslenmek demek tamamen hayatımızdan abur cuburları, kızartmaları, gazlı içecekleri çıkartmak demek değildir. Sağlıklı beslenmek demek öğünlerimizi dengelemeyi bilmek, porsiyon kontrolü yaparak tüketmek, ihtiyaçlarımıza uygun beslenmek demektir. Bu gibi sağlıksız olarak nitelendirilen besinlerin ve yemeklerin hayatımızdan tamamen çıkarılması bizi psikolojik olarak etkileyebilir. Bu da olumsuz sonuçlar doğurabilir. Aynı zamanda kendimizi kısıtlamak, sağlıksız besinleri hayatımızdan tamamen çıkartmak sürdürülebilir değildir. Önemli olan sürdürülebilirliği yakalayabilmektir.
 
  1. Egzersiz: Yeni yılda bir diğer hedefimiz sağlıklı beslenmeye ek olarak egzersiz yapmaktır. Sadece egzersiz değil bunun yerine yoga, yürüyüş, meditasyon, hobilere yönelmek de bizi sadece bedenen değil aynı zamanda zihin olarak da olumlu etkiler. Sağlıklı beslenme, egzersiz ve bunun yanında psikolojik anlamda bizleri olumlu etkileyecek aktivitelere yönelmek de önemlidir.
 
 
  1. İstikrar: Bu süreçte en önemli nokta istikrarlı olmaktır. Bir günün bir öğününde sağlıksız bir besin tükettiniz diye tüm gününüz hatta tüm diyetiniz çöp oldu diye düşünmemelisiniz. Sağlıksız besin tüketildikten sonra mutlaka dengeleme yapılmalı ve suçluluk hissedilmemelidir.

    Dyt. Kübra Yetkin