Sağlıklı Muzlu ve Yulaflı Kek
Malzemeler:
- 2 adet olgun muz
- 2 yumurta
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık bal
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş)
- 1 çay bardağı tam buğday unu veya yulaf unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Yapılışı:
- Fırını önceden 180°C'ye (350°F) ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Olgun muzları ezerek püre haline getirin. Büyük bir karıştırma kabına alın.
- Yumurtaları muz püresine ekleyin ve iyice karıştırın.
- Sıvı yağ ve balı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Başka bir kapta yulaf ezmesi, tam buğday unu (veya yulaf unu), tarçın, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Kuru malzemeleri, muzlu karışıma yavaşça ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin veya kürdan temiz çıkana kadar kontrol edin.
- Kek piştikten sonra fırından alın ve oda sıcaklığında biraz dinlendirin.
- Dilimleyerek servis yapın ve isteğe bağlı olarak üzerine biraz tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Daha fazla tarif için sitemizi ziyaret edin. https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri Sağlıkla kalın.
Dyt. Kübra Yetkin