Fırında Karnabahar
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 baş karnabahar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya baharatlar
Yapılışı:
- Karnabaharı yıkayın ve büyük çiçeklere ayırın.
- Büyük bir kaseye karnabahar çiçeklerini koyun. Üzerine zeytinyağı veya sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya başka baharatlar ekleyebilirsiniz.
- Karnabaharları yağ ve baharatlarla iyice karıştırın, yağ ve baharatların her bir çiçeğe iyice yayılmasını sağlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız karnabahar çiçeklerini tek bir tabaka halinde tepsiye yayın.
- Önceden ısıtılmış 200°C (400°F) fırında karnabaharlar altın rengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak limon dilimleri veya yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz.
Daha fazla tarif için web sitemizi ziyaret edin.https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri Sağlıkla kalın.
Dyt. Kübra Yetkin