Bağışıklık Güçlendiren Turşu Tarifi

 Turşu Tarifi

Malzemeler

  • 5 adet acur
  • 1 kg turşuluk salatalık
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates (yeşil)
  • 1 baş sarımsak
  • 8-10 adet kıl acı biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3-4 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Soğumuş su (aldığı kadar)

Yapılışı

2 litrelik kavanoz içerisine öncelikle sarımsak eklenir. Ve doğranmış iyice yıkanıp temizlenmiş sebzeler kavanoz içerisine aktarılır. Sebzelerin arasına sarımsak eklenerek ilerlenir. Ayrı bir kap içerisinde sirke, tuz ve limon tuzu karıştırılır ve kavanozun içerisine eklenir. Üzerine aldığı kadar su eklenir ve ağzı iyice kapatılır.  Birkaç defa çalkalanır. Soğuk serin bir yerde hava almayacak şekilde muhafaza edilir. 15 gün sonrasında tüketilebilir. İsteğe göre daha uzun süre de bekletilebilir.